Menu
Aanbieder Natuurwijs

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Natuurwijs

NatuurwijsHet is een bekend gegeven dat de kinderen van nu steeds minder vaak buiten komen in de natuur terwijl dat zo goed is voor hun gezondheid en ontwikkeling. Buiten bewegen kinderen meer, komen hun ogen tot rust, maken ze vitamine D aan met behulp van zonlicht, kunnen ze zich uitleven en hun belevingswereld vergroten. 

Gemakkelijk naar buiten met een NatuurWijzer
Om het voor jou als leerkracht makkelijk te maken om met de klas naar buiten te gaan, bieden Omgevingseducatie en NatuurWijs natuurbelevings bosuitjes aan in Gooi en Vectstreek. NatuurWijs is natuureducatie op maat voor alle groepen van de basisschool. Buiten leren de kinderen spelenderwijs. Centraal staat zelfontdekkend leren onder begeleiding van een NatuurWijzer, een groen professional gespecialiseerd in het begeleiden van schoolklassen in de natuur. De kinderen ervaren de natuur met al hun zintuigen, door te kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven. Zo ervaren ze dat het fijn is om buiten te zijn. 

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Mini Bosuitje, 2 uren: € 50 voor een schoolklas (groep 1-8)
  • Bosuitje hele schooldag: €125 voor een schoolklas (groep 5-8)

Voor: Exclusief voor scholen in Gooi en Vechtstreek (Huizen, Hilversum, Gooise Meren, Wijdemeren, Laren, Blaricum en Weesp).
Wanneer: Alle schooldagen in 2020
Tijden: In overleg met school 
Waar: Een natuurgebied zo dicht mogelijk bij school zodat de kinderen kunnen lopen of fietsen naar het gebied. 
Aanmelden: via www.nmegooivechtstreek.nl

Zie voor meer informatie ook de flyer.

Dankzij een financiële bijdrage van de Vrienden van het Gooi en het Fonds NME kunnen scholen in Gooi en Vechtstreek tegen een gereduceerd tarief kennismaken met NatuurWijs.

Aanbod

Bosuitje

Bosuitje

Lees verderBeleef een fantastische dag in de natuur met je leerlingen. Tijdens de natuurdagen van NatuurWijs leren kinderen zóveel meer dan wanneer ze uit een boek of van het digibord leren. Basiskennis over de natuur wordt

Soort
Buitenexcursie
Doelgroep
BO groep 5-6BO groep 7-8
Thema
Natuur en landschap

Mini Bosuitje

Mini Bosuitje

Lees verderBeleef een fantastische ochtend of middag in de natuur met je leerlingen. Tijdens een mini-bosuitje van NatuurWijs zien, voelen, horen, ruiken en proeven de natuur. Basiskennis over de natuur wordt opgedaan met echte, ei

Soort
Buitenexcursie
Doelgroep
BO groep 1-2BO groep 3-4BO groep 5-6BO groep 7-8
Thema
Natuur en landschap