Menu
Aanbieder Fietsgilde 't Gooi, Fietsen met verhalen

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Fietsgilde 't Gooi, Fietsen met verhalen

Fietsgilde 't Gooi, Fietsen met verhalen

Hilversum

Het Fietsgilde fietst met uw klas op aanvraag langs routes in het Gooi. De kracht van de fietstochten zit in de gidsen: die vertellen verhalen over de geschiedenis van het gebied, de cultuur en de natuur.

Voorbereiding
Voor basisscholen zijn er fietstochten die aansluiten bij thema's uit de lokale erfgoedleerlijnen. Deze zijn prima voorbereiding op de fietstochten.
Voor Hilversumse scholen zijn er twee fietstochten, aansluitend bij twee thema's: zie onder.

Praktisch:

  • Bij elke 12 leerlingen is een gids van Fietsgilde die voorop rijdt, en een ouder of leerkracht die achteraan fietst.
  • De klas wordt op school opgehaald. In de klas is een kort voorstelrondje en introductie. Daarna splitst de klas in groepjes van 12 leerlingen die met 5 minuten tussenruimte na elkaar vertrekken.
  • Gedurende de tocht stoppen de gidsen een aantal keren. De gids vertelt verhalen over de geschiedenis van het gebied, de cultuur en de natuur. Indien van toepassing zitten daar opdrachten voor de leerlingen bij.
  • Ná uw reservering zorgen de medewerkers van het Fietsgilde dat de bestaande route aangepast en nagefietst wordt; zodat de route logisch en interessant aansluit bij het adres van uw school! Hiervoor zijn enige weken voorbereidingstijd nodig.
  • Let op! Mocht u op het laatste moment afmelden (bijv door weersomstandigheden), plant u dan a.u.b. een nieuwe datum in. Omdat de medewerkers van Fietsgilde dan al veel werk voor uw aanvraag deden in het aanpassen van de route.

Aanbod

Fietstocht langs oude en nieuwe Omroepgebouwen Hilversum - Fietsgilde

Fietstocht langs oude en nieuwe Omroepgebouwen Hilversum - Fietsgilde

Lees verderDe klas wordt op school opgehaald. De groepjes vertrekken kort na elkaar. Er zijn ca 10 stopplaatsen verspreid door Hilversum. Bij elke plek wordt even gestopt, zodat de leerlingen de plek kunnen bekijken en bevragen en de gi...

Soort
BuitenexcursieErfgoedleerlijn
Doelgroep
BO groep 7-8
Thema
Architectuur, monumentenIndustrialisatie, werkenMedia en omroep

Fietstocht langs overblijfselen Tweede Wereldoorlog - Fietsgilde

Fietstocht langs overblijfselen Tweede Wereldoorlog - Fietsgilde

Lees verderDe klas wordt op school opgehaald. De groepjes vertrekken kort na elkaar. Er zijn ca 10 tot 15 stopplaatsen verspreid door Hilversum. Bij elke plek wordt even gestopt, zodat de leerlingen de plek kunnen bekijken en bevragen e...

Soort
BuitenexcursieErfgoedleerlijn
Doelgroep
BO groep 7-8
Thema
Architectuur, monumentenOorlog en verdediging