Menu
Educatief aanbod: Erfgoedleerlijn Bussum - groep 5-6  Jagers en boeren in het Gooi

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Erfgoedleerlijn Bussum - groep 5-6 Jagers en boeren in het Gooi

Terug naar overzicht
Erfgoedleerlijn Bussum - groep 5-6  Jagers en boeren in het Gooi

Hé, heuvels op de hei?

Aan de hand van de twee grote vertelplaten, een interactieve PowerPoint, tekeningen en foto’s praat u met de kinderen over de tijd van de jagers en boeren. In het werkboek maken ze zelfstandig allerlei opdrachten, ook over de prehistorie in het Gooi. De kinderen bereiden zich voor op hun bezoek aan het Geologisch Museum. Ze doen daar drie activiteiten (graan malen, vuur maken, werktuig maken). Op de hei wordt het rendierspel gedaan en spelen de kinderen bovenop een grafheuvel het prehistorische ritueel. Als verwerking en reflectie kunt u een keuze maken uit een aantal creatieve verwerkingsvormen (zoals een jagerstent maken, een aardewerkpotje bakken, grafheuvel tekenen enz).

Thema
Prehistorie, archeologie

Doelgroep
BO groep 5-6

Aanbieder: Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek
Soort: Museumbezoek, Lesmateriaal, Erfgoedleerlijn
Periode: kan gehele jaar
Uitleentermijn: 5 weken
Reserveren: Minimaal 2 weken voor aanvang
Tijdsinvestering: 4 lessen, waarvan de 3e les het bezoek aan het Geologisch Museum met de prehistorische wandeling op de hei
Kosten: 39,95 euro huur leskoffer. Bezoek Geologisch Museum: 30 euro + 2 euro per leerling; Prehistorische wandeling op de hei (2 uur): 95,- euro.
Uitvoering door: Leerkracht
Bijzonderheden: Sluit aan bij geschiedenistijdvak: Tijd van jagers en boeren, tot 50 voor Chr. De leskoffer vervangt het hoofdstuk over de prehistorie in de methode.

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.