Menu
Educatief aanbod: Hilverzon-gastles SOLAR

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Hilverzon-gastles SOLAR

Terug naar overzicht
Hilverzon-gastles SOLAR

Voor de groepen 7 en 8 is in Hilversum een speciale Solar-gastles beschikbaar, in samenwerking met energiecoöperatie Hilverzon..

In deze interactieve les daagt de gastdocent de leerlingen uit om hun ideeën over duurzame energie en het opwekken van stroom met de klas te delen. Dat leidt altijd weer tot levendige discussies. Ook worden er proefjes gedaan met stroom. Hoe maak je een stroomkring? Wat is geleiding? Hoe wordt duurzame energie opgewekt, waar en door wie? Wat kun je met duurzame energie doen?

Vervolgens maakt elk kind een eigen Solarbloem met een zonnecel en een motortje. De zonnebloem gaat draaien zodra er zonlicht op valt. En: het werkstuk mag natuurlijk mee naar huis.

Deze les sluit mooi aan op de onderwerpen energie, stroomkring, duurzame energie en energiebesparing. Maar de les is ook al eens ingezet in aansluiting op kunst (de zonnebloemen van Vincent van Gogh) en handvaardigheid.

Datum nog niet zeker? Geen probleem, geef dat dan aan bij de opmerkingen. Ook het tijdstip kan nog aangepast in overleg.
 

Thema
Energie

Doelgroep
BO groep 7-8

Aanbieder: Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek
Soort: Workshop/gastles
Periode: schooljaar 2018-2019
Reserveren: Minimaal 2 weken voor aanvang
Tijdsinvestering: 1-1,5 uur
Kosten: gratis
Uitvoering door: Gastdocent met hulp van eigen leerkracht

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.