Menu
Educatief aanbod: Groene Voetstappen: ieder schooljaar in september

"Startpunt voor natuur-, milieu- en erfgoededucatie"

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Groene Voetstappen: ieder schooljaar in september

Terug naar overzicht
Groene Voetstappen: ieder schooljaar in september

Ieder jaar kunnen basisscholen meedoen met de landelijke Groene Voetstappen-actie, eind september. Via NME Gooi en Vechtstreek kunnen scholen in de regio gratis stickervelletjes en voor ieder kind een stickerboekje bestellen.

Het doel van de actie is: schone lucht en een veilige schoolomgeving! Hoe werkt het? De kinderen gaan gedurende één week zoveel mogelijk met de fiets, te voet, step of skateboard naar school. Voor iedere keer dat zij niet met de auto naar school komen, verdienen zij een groene-voetstapsticker.Kinderen voor wie het niet mogelijk is om naar school te lopen of te fietsen, kunnen op een andere manier iets doen voor een beter milieu en ook stickers verdienen.

Aanmelden is ieder schooljaar mogelijk tot aan de zomervakantie. Begin september worden de materialen op school bezorgd. De school ontvangt ook aan het eind van de actieperiode een certificaat van deelname.

TIP: Kijk op www.groenevoetstappen.nl voor aansluitend lesmateriaal om te downloaden! Zoals voor de bovenbouw een gratis Gastles van Greenpeace, waarvoor alle kinderen ook weer een sticker verdienen.

Thema
Energie

Doelgroep
BO groep 1-2BO groep 3-4BO groep 5-6BO groep 7-8

Aanbieder: Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek
Soort: Lesmateriaal
Tijdsinvestering: Een week, 10 minuten per dag
Kosten: geen
Uitvoering door: Eigen leerkracht

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.