Menu
Educatief aanbod: Boerderij-educatie: De Koeienkade

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Boerderij-educatie: De Koeienkade

Terug naar overzicht
Boerderij-educatie: De Koeienkade

De Koeienkade is volgeboekt voor schooljaar 2018-2019. Maak een keuze uit een van de andere leuke boerderijen in de regio!

Piet en Anja Meester hebben een prachtig melkveehouderij bedrijf gelegen vlakbij het Muiderslot, in de Noordpolder, een weidevogelrijke polder te Muiden.
Waar wij ons dagelijks mee bezig houden is het verzorgen van onze 80 melkkoeien, die het gehele jaar door kalfjes krijgen. De koeien lopen vanaf mei tot ongeveer eind oktober overdag buiten in het weiland, wat wij met onze eigen machines onderhouden en bewerken.
Ook hebben we konijnen en kippen. Wij zij tevens actief met een kleine huisverkoop van melk via een automaat (melkdrive), zelfgemaakte jam, honing en eieren, en het organiseren van kinderpartijtjes. Ook is er op ons bedrijf een kinderdagverblijf met BSO (zie www.kinderkade.nl)

Onze sloten hebben een rijk slootleven, wat belangrijk is voor de water kwaliteit, over het hele waterbeheerplan kunnen we de kinderen het een en ander vertellen. We beschikken ook over een groentetuin en boomgaard met fruitbomen (bij de buren). De kinderen ontvangen wij in onze sfeervolle verwarmde ontvangstruimte, waar ze een leerzaam actief programma volgen.

Alle tarieven: http://boerderij-educatie.nl/contact.php

Thema
Natuur en landschapPlanten en DierenVoedingWater en bodem

Doelgroep
BO groep 3-4BO groep 5-6BO groep 7-8

Aanbieder: Boerderij-educatie Gooi en Vechtstreek
Soort: Boerderijbezoek
Periode: gehele jaar
Tijdsinvestering: 2 uur of 4 uur
Kosten: zie boven
Uitvoering door: eigen leerkracht, boerin, ouders

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.