Menu
Educatief aanbod: Boerderij-educatie: Familie Gijsen

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Boerderij-educatie: Familie Gijsen

Terug naar overzicht
Boerderij-educatie: Familie Gijsen

Wij zijn de familie Gijsen en hebben een biologisch melkveebedrijf in Abcoude, gelegen aan het riviertje het Gein. Biologisch betekent dat er op ons bedrijf geen kunstmest (om het gras sneller te laten groeien) en bestrijdingsmiddelen (om bijvoorbeeld onkruid te vernietigen) worden gebruikt.
Op ons bedrijf lopen circa 40 roodbonte melkkoeien die wij twee keer per dag melken. Daarnaast hebben wij nog jongvee (kalfjes en pinken), schapen, kippen, 2 pony's en een lieve hond.
Ons doel is om kinderen te laten zien waar de melk vandaan komt en wat er allemaal moet gebeuren om een koe melk te laten produceren. De kinderen mogen de koeien voeren (diverse soorten voer), de koeien borstelen en knuffelen kortom alles om ervoor te zorgen dat de koeien het naar hun zin hebben. Ook de verzorging van de kalfjes (borstelen en melk geven) hoort hierbij.
Verder doen wij ook aan agrarisch natuurbeheer. Dit betekent dat de weidevogels op ons land rustig hun nestje kunnen bouwen, eitjes leggen en uitbroeden en bijzondere planten die lang de slootkanten groeien worden beschermd.

In schooljaar 2020-2021 gelden gereduceerde tarieven dankzij subsidie van de gemeenten in de Gooi & Vechtstreek (groep 1 t/m 8) en Zuivel NL (groep 3 t/m 8).

Alle tarieven: http://boerderij-educatie.nl/contact.php

Thema
Natuur en landschapPlanten en DierenVoedingWater en bodem

Doelgroep
BO groep 1-2BO groep 3-4BO groep 5-6BO groep 7-8VO onderbouwVO bovenbouw

Aanbieder: Boerderij-educatie Gooi en Vechtstreek
Soort: Boerderijbezoek
Periode: kan gehele jaar
Tijdsinvestering: 2 uur of 4 uur
Kosten: zie boven
Uitvoering door: eigen leerkracht, boerin, ouders

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.