Menu
Educatief aanbod: Het Vogelrestaurant - gastles

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Het Vogelrestaurant - gastles

Terug naar overzicht
Het Vogelrestaurant - gastles

De Vogelwerkgroep het Gooi en omstreken bestaat in 2017 vijftig jaar! Ter gelegenheid van deze verjaardag wil zij iedereen in onze regio door middel van allerlei jubileumactiviteiten laten delen in het plezier dat je kunt beleven aan vogels. Het educatieproject “Het Vogelrestaurant” is één van deze activiteiten en wordt in schooljaar 2017-2018 georganiseerd voor de basisscholen in Gooi en Vechtstreek.

In de les "het Vogelrestaurant" leren de kleuters hoe je vogels in de winter kunt helpen. Ze gaan zelf een aantal vogelmenu’s maken en opdienen. Daarna maken zij kennis met de vogelgasten. Het programma sluit aan bij de kerndoelen voor het basisonderwijs en biedt de leerkracht  kant-en-klaar lesmateriaal en praktische ondersteuning in de klas.

Les 1: Introductieles: voorleesverhaal ”Mieke voert de Vogels” (door de eigen leerkracht)

Les 2: Praktische les vogelvoer klaarmaken (met ondersteuning van vrijwilligers van de Vogelwerkgroep)

Les 3: Observatieles: welke vogels leven op het schoolplein en komen eten in ons vogelrestaurant?  (met ondersteuning van de vrijwilligers van de Vogelwerkgroep)

Ook meedoen? Reserveer de gastles door onderstaand aanmeldformulier in te vullen. Je kunt zelf een voorkeursdatum of week aangeven. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 november 2017. Je ontvangt dan de handleiding met alle informatie en het verhaal. De vrijwilligers nemen de materialen mee voor het vogelvoer en iedere groep ontvangt een vogelposter voor in de klas.

De praktische les duurt een uur. Met meerdere kleutergroepen meedoen?  Dan proberen we zoveel mogelijk de lessen op 1 dag in te plannen.

DEZE LES IS VOLGEBOEKT. AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.

Thema
Natuur en landschapPlanten en DierenVoeding

Doelgroep
BO groep 1-2

Aanbieder: Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek
Soort: Workshop/gastles
Periode: ma 8 januari-23 februari 2018
Kosten: 20 euro materiaalkosten
Uitvoering door: Eigen leerkracht en vrijwilligers van de Vogelwerkgroep

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.