Menu
Educatief aanbod: Verkeersexamen-route Hilversum

"Startpunt voor natuur-, milieu- en erfgoededucatie"

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Verkeersexamen-route Hilversum

Terug naar overzicht
Verkeersexamen-route Hilversum

Gemeente Hilversum ondersteunt scholen bij het organiseren van het praktisch verkeersexamen

De basisscholen in Hilversum organiseren zelf het fietsexamen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de officiële permanente route in Hilversum. Voor scholen die meedoen aan het verkeersexamen is er een draaiboek en checklist gemaakt. De route door Hilversum wordt aangegeven door vaste bewegwijzering. Ouders kunnen zo de route van tevoren ook samen met hun kind oefenen.

Reserveer een datum!

Scholen in Hilversum die gebruik willen maken van (een deel van) de bewegwijzerde route voor het verkeersexamen, kunnen via het formulier onderaan deze pagina een datum kiezen en reserveren. Wilt u ook veiligheidshesjes en/of lijsten en mappen voor de controleurs langs de route reserveren? Geef dan in het vak "Opmerkingen" aan hoeveel. Deze kunt u dan na de bevestiging op afspraak bij het stadskantoor ophalen.

Op de website www.educatiefhilversum.nl staat alle informatie over Veilig naar school en het verkeersexamen in Hilversum met tips voor de organisatie, de controleurs langs de route en informatie over diverse verkeersprojecten.  Er is ook een voorlichtingsfilm gemaakt voor het fietsexamen.

Thema
Wonen, vervoer

Doelgroep
BO groep 7-8

Aanbieder: NME-programma Hilversum
Soort: Buitenexcursie
Periode: gehele jaar
Reserveren: Minimaal 2 weken voor aanvang
Uitvoering door: de school zelf
Bijzonderheden: U kunt 1 dag per keer reserveren. Wilt u meerdere dagen reserveren? Vul het formulier dan ook meerdere keren in en kies telkens de gewenste dag (uw verdere gegevens blijven staan).

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.