Menu
Educatief aanbod: Erfgoedleerlijn Bussum - groep 7-8  Ruimte voor Bussum

"Startpunt voor natuur-, milieu- en erfgoededucatie"

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Erfgoedleerlijn Bussum - groep 7-8 Ruimte voor Bussum

Terug naar overzicht
Erfgoedleerlijn Bussum - groep 7-8  Ruimte voor Bussum

Een spannend plan voor de toekomst

De kinderen krijgen een dilemma voorgelegd: Bussum is vol. Ze gaan vervolgens op onderzoek in verschillende wijken. Na een gastles van een architect gaan ze kijken waar er nog gebouwd kan worden en bedenken ze een plan.

In de eerste twee lessen ontdekken ze hoe Bussum is ontstaan en hoe het op dit moment is ingericht, uit welke soort wijken Bussum bestaat. Twee interactieve powerpoints nemen de kinderen mee Bussum in. Iedereen gaat als proef de eigen woonwijk onderzoeken: hoe is mijn buurt ingericht? wat vinden mensen van de wijk? wat kan er verbeterd worden? Kan er nog gebouwd worden? Staan er zonnepanelen op de daken? In het werkboek stoeien ze over opdrachten als: een gebouw slopen of herbestemmen? wat is een monument? In de derde les gaat de klas verdeeld in groepen 3 wijken onderzoeken en de plek van het gemeentehuis. Voorafgaand aan de eindopdracht, komt de architect is de klas en spreekt met de kinderen over bouwen in Bussum. Waar? Hoe? Wat? De eindopdracht, die elk groepje op een groot ontwerpvel maakt, luidt: Bedenk een spannend en milieuvriendelijk plan voor een bijzondere plek in Bussum. 

Thema
Architectuur, monumenten

Doelgroep
BO groep 7-8

Aanbieder: Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek
Soort: Workshop/gastles, Lesmateriaal, Erfgoedleerlijn
Periode: gehele jaar
Uitleentermijn: 5 weken
Tijdsinvestering: 4 lessen, waarvan de 3e les het wijkonderzoek in Bussum inhoudt en de 4e les de gastles met de architect is
Kosten: 39,95 euro huur leskoffer; 90 euro gastles door de architect.
Uitvoering door: gastdocent en eigen leerkracht/docent
Bijzonderheden: Deze koffer sluit niet exact bij een geschiedenistijdvak aan. Het onderwerp betreft het ontstaan van een dorp vanaf de agrarische periode tot nu. Aardrijkskundige vaardigheden komen ook ruim aan bod.

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.