Menu
Educatief aanbod: Activiteiten BSO bij Natuurmonumenten 4-12 jaar: Herfstspeurtocht

"Startpunt voor natuur-, milieu- en erfgoededucatie"

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Activiteiten BSO bij Natuurmonumenten 4-12 jaar: Herfstspeurtocht

Terug naar overzicht
Activiteiten BSO bij Natuurmonumenten 4-12 jaar: Herfstspeurtocht

Onbegeleide speurtocht

Kom je lekker uitwaaien?

Welkom bij onze nieuwe frisse herfstspeurtocht! In de herfst verandert er veel in de natuur. Je ziet mooie kleuren, vallende bladeren en boomvruchten, natuurlijk veel paddenstoelen en heeeeele dikke spinnen.

Tijdens deze bewegwijzerde tocht krijg je allerlei opdrachten en spelletjes. Zo plant je je eigen boom, kijk je welke boomvrucht bij welk blad hoort, bekijk je paddenstoelen van de onderkant en ga je, net als een spin, zoveel mogelijk vliegen vangen. Misschien zie je onderweg wel een eekhoorn die druk bezig is zijn wintervoorraad aan te leggen. Ondertussen verzamel  je zelf een mooie tas vol  herfstschatten waarmee je later op de BSO een mobiel kunt maken. 

Er zijn 2 verschillende tochten: Voor kinderen van 4 tot 7 jaar een tocht van 1,5 km en voor 8 tot 12 jaar een langere versie van 2,5 km.

 


Fotografie: Janko van Beek, Pauline Joosten, Adrine Middelbos, Martin Lokven

Voordat je het online formulier invult: download hier extra informatie en lees de instructie voor het aanmeldingsformulier.                      

Vragen? Mail naar jeugdgooienvechtstreek@natuurmonumenten.nl

Thema
Natuur en landschapPlanten en Dieren

Doelgroep
BSO

Aanbieder: Activiteiten BSO bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Soort: Buitenexcursie
Periode: In de herfstvakantie
Reserveren: Minimaal 1 week voor aanvang
Tijdsinvestering: Ongeveer anderhalf uur.
Kosten: 2,50 per kind.
Annuleren: Bij storm of onweer kan de activiteit niet doorgaan. Bij slecht weer kan het programma uiterlijk 24 uur van te voren worden verplaatst.
Uitvoering door: Verdeeld in groepjes van 4-8 kinderen met 1 a 2 tassen. Ieder groepje loopt de tocht zelfstandig met een begeleider. De groepjes vertrekken om de paar minuten. Maximaal aantal schoudertassen: 7.
Bijzonderheden: Het bezoekerscentrum is vanaf 10.00 uur geopend. De begeleider kan de tassen ophalen aan de balie. Zorg dat de kinderen gekleed zijn voor een buitenactiviteit met goede schoenen en bij slechter weer warme kleding en een regenjas.

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.