Menu
Educatief aanbod: Keetje Kliko - poppentheater

Activiteiten filteren


Doelgroep

Thema
Natuur en duurzaamheid
Erfgoed

Soort

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Keetje Kliko - poppentheater

Terug naar overzicht
Keetje Kliko - poppentheater

Een huisje op wielen

De oude buurvrouw (Rosa) woont alleen en is heel netje en schoon. Ze poetst altijd haar hele huis en zelfs haar 3 containers buiten, poetst ze elke week. Buurvrouw gaat op vakantie, ze  wil alles heel netjes achterlaten, maar telkens ligt er nieuwe rommel bij haar containers... wat gebeurt er toch? 

In die containers wonen in het geheim Keetje Kliko, Piet Papier en Plien Plastic. Het zijn 3 vrienden en ze zijn op reis. Ze reizen in huisjes op wielen, gemaakt van afval. Tijdens een regenbui schuilen ze met huisjes en al in de 3 containers van Buurvrouw Rosa, maar daar schuilt een nieuw gevaar.... de vuilniswagen. 

Een huisje op wielen is een vrolijke en interactieve voorstelling, waarbij de kinderen meehelpen met het opruimen van afval in 3 verschillende containers en oplossen van de problemen uit de voorstelling. De voorstelling is aanleiding tot gesprek over afval scheiden en inspireert kinderen tot het zelf maken van huisjes of andere kunst van kosteloos materiaal. 

De leerkracht ontvangt ook een lesbrief.

Thema
Afval en recycling

Doelgroep
BO groep 1-2BO groep 3-4

Aanbieder: Popcontact
Soort: Workshop/gastles
Periode: Het gehele jaar.
Tijdsinvestering: 45 minuten.
Kosten: 300,00 voor de eerste voorstelling en 150,00 voor extra voorstellingen op hetzelfde dagdeel. Incl. lesbrief, ex. 9% BTW en reiskosten ( 0,35 p km).
Uitvoering door: Popppenspeler.
Bijzonderheden: De voorstelling wordt gespeeld voor 2 groepen tegelijkertijd. De voorstelling wordt in een rustige ruimte gespeeld, liefst verduisterd. Opbouwtijd: 2 uur en afbouwtijd 1 uur. Er is hulp nodig bij het uit- en inladen van de bus.

Aanmelden voor deze activiteit
* Alle velden zijn verplicht.