Menu
Duurzaam op school

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Duurzaam op school

08-05-2017
Duurzaam op school

Kies uit de (landelijke) schoolactiviteiten die gedurende het hele jaar plaatsvinden  en plan ze in voor dit of volgend schooljaar! Ze passen mooi in een lesprogramma met aandacht voor duurzaamheid en burgerschap.

►Warme Truiendag, ieder jaar begin februari. Aandacht voor energiebesparing thuis en op school? Zie www.warmetruiendag.nl

►Landelijke Opschoondag, ieder jaar half maart: Weg met al dat plastic! Ruim zwerfvuil op in de schoolomgeving voorafgaand aan het opschoonweekend. Bekijk alvast de mooie nieuwe digibordlessen voor alle groepen op www.aandeslagmetafval.nl.

►Landelijke Fairtrade-weken: ieder jaar in mei en in oktober staat eerlijke handel centraal in de landelijke fairtrade-weken. Tip: word fairtrade-school!

►Wecyclemaanden: verzamel ieder jaar in de periode september-november op school kapotte elektrische apparaten, besteed er aandacht aan in de les en verdien er punten mee! Zie: www.wecycle.nl

►Voorlezen op de Dag van Duurzaamheid, ieder jaar op 10 oktober. Bestel in september bij de landelijke organisatie gratis een voorleesboek met voorleesverhalen voor alle leeftijden.

Nieuwsoverzicht