Menu
Kleuters centraal: natuur, milieu- en erfgoededucatie

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Kleuters centraal: natuur, milieu- en erfgoededucatie

14-09-2017
Kleuters centraal: natuur, milieu- en erfgoededucatie

Op woensdagmiddag 13 september 2017 was de jaarlijkse NME-middag Gooi en Vechtstreek voor leerkrachten basisonderwijs. Dit jaar stonden de kleuters centraal.

Klik hier om het overzicht te downloaden van alle lessen en materialen die deze middag aan bod zijn geweest.Wil je weten hoe het is geweest? Lees dan snel verder!

Maar liefst 25 kleuterleerkrachten uit de hele regio trotseerden de wind en kwamen 13 september naar de Infoschuur ‘t Gooi. Ze werden enthousiast binnengehaald door Rifka La Luna die net bezig was alles nog even goed schoon te maken.

“Wat een inspiratie!”  In de workshop Kate Kliko-Kunst werden de mogelijkheden verkend om afval her te gebruiken. Het prentenboek ‘Madame Poubelle’ kan een mooi uitgangspunt zijn. Zelf kringlooppapier maken of prullenpopjes knutselen zijn aantrekkelijke activiteiten voor kleuters.

“Past goed bij het thema winter”. Leden van de Vogelwerkgroep het Gooi en omstreken namen de leerkrachten mee naar buiten om vogels te observeren. In het kader van hun 50-jarig jubileum hebben zij in samenwerking met Stichting Omgevingseducatie het educatieproject ‘Het Vogelrestaurant’ opgezet. Vrijwilligers komen naar school om samen met de kinderen de vogels de winter door te helpen.

“Vroeger en nu”. Ook op het gebied van erfgoededucatie zijn de kleuters niet vergeten. De leerkrachten maakten zelf een digitaal verwerkingsspel en oefenden met speelgoed uit de jaren '50.

Aan het einde van de middag kregen de leerkrachten een inspiratietasje mee met ideeën om actief met hun leerlingen aan de slag te gaan.

 

foto boven: de poppen Rifka la Luna en Kate Kliko van poppentheater Popcontact introduceerden de middag.

foto's onder: start van de midag in de Infoschuur 't Gooi  -  Op vogelexcursie met Vogelwerkgroep het Gooi.

 

Nieuwsoverzicht