Menu
Bezoek de boerderij! En: lunch-actie op 18 oktober

"Startpunt voor natuur-, milieu- en erfgoededucatie"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Bezoek de boerderij! En: lunch-actie op 18 oktober

05-09-2017
Bezoek de boerderij! En: lunch-actie op 18 oktober

Ook dit schooljaar is er weer de mogelijkheid om met de klas een bezoek aan een boerderij te brengen. Voor kinderen is een bezoek aan een boerderij, door het contact met de dieren, de geuren, geluiden en het uitzicht altijd weer een onvergetelijke ervaring. De gecertificeerde boerderijen van ‘Boerderijeducatie Gooi & Vechtstreek’ bieden educatieve programma’s van 2 of 4 uur op een échte boerderij bij u in de buurt, waar kinderen zelf de handen uit de mouwen mogen steken. Tijdens een bezoek aan de boerderij komen ook onderwerpen als rekenen, aardrijkskunde en biologie aan bod. Speciale wensen zijn altijd mogelijk, bijvoorbeeld aandacht voor thema energie, voortplanting, sociaal gedrag in de groep (ook bij koeien een aandachtspunt voor de boer!) of weidevogels.

Voor de groepen 1-6 voor scholen in Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum, Huizen en Weesp geldt een tarief van € 75,- per groep. Groepen 7 en 8 betalen € 50,- per groep. Deze tarieven gelden alleen als u zich aanmeldt via de NME-wijzer Gooi en Vechtstreek. Aanmelden kan direct via deze link. De aanmelding gaat vervolgens naar de boerderij van uw keuze en de boer(in) spreekt met u verder alles af. (Alleen de afspraak maken met de boerderij is geen geldige aanmelding!) Voor een indruk en ligging van de bedrijven, de inhoud van een boerderijbezoek en lesmateriaal om te downloaden: kijk op www.boerderij-educatie.nl

Speciale actie: ontbijt of lunch op de boerderij op 18 oktober a.s.

In het kader van de Dutch Agri Food Week is er op 18 oktober 2017 bij enkele boerderijen de mogelijkheid om (voorafgaand of na afloop van het boerderijbezoek) op de boerderij te ontbijten of lunchen met de klas. Kosten voor boerderijbezoek + ontbijt of lunch: € 50,- per klas (maximaal 30 kinderen).

De boerderijen waar je terecht kunt voor deze speciale actie:

  • De Meentboerderij in Hilversum
  • IJsboerderij van Herk in Loosdrecht VOL
  • De Imkerij in Loosdrecht VOL
  • De Koeienkade in Muiden
  • De Boerderij/ Kinderopvang Kidswereld in Weesp
  • Boerderij Nooitgedacht in Abcoude VOL

Er kan op 18 oktober slechts één klas per boerderij terecht, vol = vol, dus meld je snel aan! AInformatie, even ovelrge of meteen aanmelden via de NME-coördinator Maya Heinsbroek: m.heinsbroek@omgevingseducatie.nl / tel. 06-10316733.

 

Nieuwsoverzicht