Menu
Plastic Souples op de Dag van de Duurzaamheid

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Plastic Souples op de Dag van de Duurzaamheid

11-10-2017
Plastic Souples op de Dag van de Duurzaamheid

Toen juf Else de kinderen uit groep 5 van De Dubbeldekker in Hilversum aan het begin van het schooljaar vroeg aan welke doelen zij tot de herfstvakantie willen werken, waren de kinderen heel duidelijk; ‘We willen beter zorgen voor het milieu’. Doelen als ‘we ruimen ons eigen afval en andermans afval op’ en ‘we scheiden papier en plastic in de klas’ werden opgeschreven. Ook werden er acties bedacht om de doelen te bereiken.

De Dag van de Duurzaamheid is een mooi moment om wat extra aandacht te besteden aan het onderwerp, aldus juf Else. Daarom heeft Stichting Omgevingseducatie een gastdocent van de Plastic Soup Foundation uitgenodigd in de klas. Zij vertelde de kinderen wat er nu precies gebeurt met al het plastic wat niet in de prullenbak verdwijnt.

Na de plastic soup les gingen de kinderen gewapend met een zwerfiebingokaart naar de buiten om te zien wat er om de school heen allemaal aan afval ligt. Dat bleek nog best veel te zijn. Met behulp van afvalknijpers, beschikbaar gesteld door de gemeente, namen ze al het afval dat ze vonden mee. Want als je een beetje beter voor het milieu wilt zorgen, moet je ook zelf wat doen, aldus Ayaan!

Nieuwsoverzicht