Menu
Kijk! Mijn wijk

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Kijk! Mijn wijk

07-11-2018
Kijk! Mijn wijk

‘Ik vind het niet leuk dat er zoveel zwerfafval op straat ligt. Dat moeten mensen zelf opruimen’. ‘Cool wel zo’n spel, maar je kunt er ook echt wat van leren. Ik wil zoiets wel vaker doen’

Afgelopen  jaar hebben  de Van Hasseltschool, Petrus Dathenus en de Dr. Lelyschool het nieuwe lespakket Kijk! Mijn wijk uitgetest. Het lespakket is ontwikkeld binnen het programma ‘Samen Hilversum Schoon’ en gaat over de wijk rondom de school. Kinderen uit groep 5, 6 en 7 gaan als wijkonderzoeker de buurt rondom de school nader bekijken. Eén van de opdrachten in het nieuwe lespakket gaat over het zwerfafval wat je in de wijk tegenkomt. Verder gaan de leerlingen aan de slag met opdrachten zoals ‘Hier woon ik’, ‘Kleine beestjesparade' en ‘De gaafste en de lelijkste plek’. Terug in de klas bekijken ze hun resultaten, kiezen ze de plek waar ze trots op zijn en welke plek nog wat verbetering kan gebruiken.

Wat nieuw is: de buiten-opdrachten zijn opgenomen in Seppo, een game-based tool, gebaseerd op onderzoekend en ontdekkend leren. Met een smartphone gaan de kinderen de wijk in op zoek naar antwoorden en ze maken foto’s of filmpjes.

Dit proefproject komt in januari / voorjaar 2019 beschikbaar. Heb je interesse om dit project met je klas te doen? Stuur dan alvast een mail naar info@omgevingseducatie.nl, dan houden we je op de hoogte.

Nieuwsoverzicht