Menu
Lespakket in ontwikkeling; Trots op mijn wijk

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Lespakket in ontwikkeling; Trots op mijn wijk

28-02-2018
Lespakket in ontwikkeling; Trots op mijn wijk

‘Ik vind het niet leuk dat er zoveel zwerfafval op straat ligt. Dat moeten mensen zelf opruimen’. ‘Cool wel zo’n spel, maar je kunt er ook echt wat van leren. Ik wil zoiets wel vaker doen’


De Petrus Dathenus en groep 7/8 van de Dr. Lelyschool testten afgelopen oktober het lespakket uit. Het lespakket wordt ontwikkeld binnen het programma ‘Samen Hilversum Schoon’ en gaat over de wijk rondom de school. Kinderen uit groep 5 en 6 gaan als wijk-onderzoeker de buurt rondom de school nader bekijken. Eén van de opdrachten in het nieuwe lespakket ‘Trots op mijn wijk’ gaat over het zwerfafval wat je in de wijk tegenkomt. Verder gaan de leerlingen aan de slag met opdrachten met titels als ‘Hier woon ik’, ‘Kleine beestjesparade' en ‘De gaafste en de lelijkste plek’. Terug in de klas bekijken ze hun resultaten, kiezen ze de plek waar ze trots op zijn en welke plek nog wat verbeteringen kan gebruiken.

Wat nieuw is, is dat de buiten-opdrachten zijn opgenomen in Seppo, een game-based tool, gebaseerd op onderzoekend en ontdekkend leren. Met een smartphone gaan de kinderen de wijk in op zoek naar antwoorden en maken ze foto’s of filmpjes.

Nieuwsoverzicht