Menu
26 september: NME-middag voor leerkrachten

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

26 september: NME-middag voor leerkrachten

03-09-2018
26 september: NME-middag voor leerkrachten

Voor in de agenda: op woensdagmiddag 26 september 2018 is de jaarlijkse NME-inspiratiemiddag voor leerkrachten basisonderwijs in de regio Gooi en Vechtstreek. Dit jaar is het thema De Groene Schoolomgeving.

In twee workshoprondes bieden we de volgende workshops aan:

  • Ga op Wilde plantenjacht (bovenbouw). Dit lespakket gaat over biodiversiteit in de eigen school­omgeving. Als jonge onderzoekers ontdekken en onderzoeken leerlingen de omgeving van hun school en brengen ze deze in kaart.
  • Wat kun je doen voor Bijen en insecten? Bijen en insecten zorgen voor een vruchtbare bodem, leveren voedsel aan vogels en brengen de tuin in evenwicht. Wat moet je daarvoor doen, of misschien laten? Samen gaan we aan de slag en maken we een insectenhotel
  • Schoolmoestuin in de winter / schoolmoestuinadvies. Eten uit de moestuin in de winter, ja dat kan. Er is variatie genoeg bijvoorbeeld, bloemkool, winteruien, prei, winterwortelen of pastinaak. Ook zijn onze moestuincoaches Elfie en Monique beschikbaar om allerhande vragen over de moestuin te beantwoorden.
  • Vogels rond de school. Ook dit jaar geven vrijwilligers van de Vogelwerkgroep een workshop over vogels op en rond het schoolplein. Voor de kleuters is er het Vogelrestaurant en voor de bovenbouw een lespakket wat aansluit op de Nationale Tuinvogeltelling.

Na afloop krijg je allerlei inspiratie en lesmaterialen mee waarmee je gelijk aan de slag kunt. 

We hopen je 26 september te ontmoeten! 

Aanmelden: via het aanmeldformulier
Tijd: van 14:30-17:00 uur
Locatie: Kas & Co, Kromme rade 5, 1214 LK Kortenhoef (naast Intratuin)
Kosten: er zijn geen kosten aan verbonden

Nieuwsoverzicht