Menu
Boerderij-educatie nieuwe lessen voor groep 7/8

"Startpunt voor natuur-, milieu- en erfgoededucatie"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Boerderij-educatie nieuwe lessen voor groep 7/8

11-04-2018
Boerderij-educatie nieuwe lessen voor groep 7/8

Op vrijdag 6 april fietste groep 7 van de Vondelschool uit Bussum richting Muiden om onderzoek te doen naar de melkproductie op boerderij De Koeienkade.

De dag ervoor hebben de kinderen het in de klas al uitgebreid gehad over wat er allemaal nodig is voordat melk in een pak terecht komt, welke soorten melk er zijn en wat voor keurmerken er bestaan. De teksten op de pakken werden uitgebreid onder de loep genomen. Wat zijn feiten en wat zijn meningen op het melkpak? Op de boerderijdag vragen ze Anja Meester van De Koeienkade de oren van het hoofd en voeren enthousiast alle opdrachten uit. En daar waar de één de mestopdracht het liefst zo snel mogelijk afrondt, vindt de ander dit juist wel een gave opdracht: roeren en zeven van de mest om te kijken welke restjes ruwvoer je ng kunt herkennen. Na het boerdeijbezoek gingen de kinderen op school een eigen melkpak ontwerpen; in dit geval een Koeienkade-melkpak!

De boerderij-educatieles voor groep 7/8 met opdrachten op de boerderij is vernieuwd. De lessen die op school voorafgaand en achteraf op school worden uitgevoerd zijn nieuw en zorgen voor een verbreding en betere voorbereiding op het boerderij-bezoek. Ook met de klas naar de boerderij? Kies hier een boerderij uit en reserveer online een bezoek.

Nieuwsoverzicht