Menu
Groene Voetstappen 2020. Doe je mee?

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Groene Voetstappen 2020. Doe je mee?

15-06-2020
Groene Voetstappen 2020. Doe je mee?

Groene Voetstappen is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Doe ook (weer) mee en begin het schooljaar goed met aandacht voor duurzaamheid en verkeer! Scholen in Gooi en Vechtstreek kunnen gratis meedoen als je je aanmeldt via het e-mailadres: info@omgevingseducatie.nl

Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstapstickers. Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal (30 vormgegeven werkbladen). Bovendien kunnen er Gouden Voetstappen verdiend worden door iets extra's te doen voor het milieu.

Iedere school mag vier leerlingen afvaardigen naar de landelijke Kinderklimaattop die ook komend jaar weer zal plaatsvinden. De klimaattips van de kinderen worden hier gepresenteerd aan het ministerie. Het aantal Groene Voetstappen van alle scholen in Europa wordt hier ook bekendgemaakt.

Praktische gegevens

Wat: actieweek voor basisscholen op het gebied van duurzame mobiliteit
Wanneer: 16 t/m 22 september 2020 (of andere week naar keuze)
Kosten:  Voor scholen in Gooi en Vechtstreek is dit gratis als je je aanmeldt via het e-mailadres: info@omgevingseducatie.nlGeef aan:

  1. Naam van de school
  2. Naam contactpersoon
  3. Aantal kinderen op school
  4. Hoe wil je meedoen? Deelname met digitaal scorebord OF deelname met gedrukte sticker(boekjes) en digitaal scorebord.

Aanmelden kan t/m woensdag 1 juli 2020. Je krijgt een bevestiging van de aanmelding en de school ontvangt de boekjes of gegevens na de zomervakantie.

Social media: Website www.groenevoetstappen.nl, Facebook Groene Voetstappen, Twitter @GroeneVoetstap

TIP: Kijk op www.groenevoetstappen.nl voor alle info en aansluitend lesmateriaal om te downloaden! Zoals voor de bovenbouw een gratis Gastles van Greenpeace, waarvoor alle kinderen ook weer een sticker verdienen.

Nieuwsoverzicht