Menu
3 oktober: Eco-Schoolsmiddag Hilversum

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

3 oktober: Eco-Schoolsmiddag Hilversum

10-09-2018
3 oktober: Eco-Schoolsmiddag Hilversum

Duurzame en frisse scholen: daar gaan we voor! Als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van Hilversum, ondersteunt de gemeente scholen hierbij op verschillende manieren. Op 3 oktober organiseren we weer een Eco-Schoolsbijeenkomst om te laten zien wat er allemaal al gebeurt, wat er mogelijk is en om succesverhalen met elkaar te delen. Doet jouw school al mee? Of (nog) niet? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Je bent van harte welkom!

Vorig schooljaar is Eco-Schools Hilversum van start gegaan. Eco-Schools biedt een duidelijke structuur naar meer duurzaamheid, waarbij leerlingen en docenten stap voor stap samen een eigen actieplan, doelstellingen en gedragsregels opstellen. Duurzaamheid is niet langer een project of activiteit, maar raakt verankerd in ieders denken en doen en geeft de samenhang aan duurzame acties die je toch al doet. Of altijd al eens in jouw school wilde doen.... Met Eco-Schools als handvat kun je met jouw school een grote stap zetten naar een gezonde en duurzame leef-, leer- en werkomgeving.

De GGD, de GAD en energiecoöperatie Hilverzon zijn ook betrokken én scholen kunnen via de gemeente een energiescan aanvragen voor het schoolgebouw. Zo ontstaat een netwerk van ondersteuning waar je als school van kunt profiteren.

Op 4 juni was de eerste uitwisselingsmiddag met en voor scholen in Hilversum die al met een Eco-team gestart zijn, misschien willen starten of die gewoon inspiratie willen opdoen. Lees hier het verslag.

Op 3 oktober is de volgende bijeenkomst: voor iedereen, en school-conciërges in het bijzonder. Deze bijeenkomst is op de Lorentzschool (Lorentzweg 135, 1223 HN Hilversum) van 15.00-17.00 uur.

Kom je ook? Dan graag even aanmelden via: info@omgevingseducatie.nl

Nog vragen of meer informatie nodig? Neem contact op met Maya Heinsbroek, tel. 06-10316733 / m.heinsbroek@omgevingseducatie.nl.

Nieuwsoverzicht