Menu
3 oktober: Eco-Schoolsmiddag Hilversum

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

3 oktober: Eco-Schoolsmiddag Hilversum

29-06-2018
3 oktober: Eco-Schoolsmiddag Hilversum

Groen Schoolplein? Frisse School? Afval scheiden? Aandacht voor voeding? Er zijn veel belangrijke zaken die je op school wilt regelen. Maar wil je duurzaamheid in al zijn facetten aanpakken met de leerlingen centraal? Kies dan voor het programma Eco-Schools Hilversum.

Op 4 juni was de eerste uitwisselingsmiddag met en voor scholen in Hilversum die al met een Eco-team gestart zijn, misschien willen starten of die gewoon inspiratie willen opdoen. Lees hier het verslag.

Op 3 oktober is de volgende bijeenkomst: voor iedereen, en school-conciërges in het bijzonder. Deze bijeenkomst is bij IKC Villa Vrolik van 15.00-17.00 uur.

Dit schooljaar is Eco-Schools Hilversum van start gegaan. Eco-Schools biedt een duidelijke structuur naar meer duurzaamheid, waarbij leerlingen en docenten stap voor stap samen een eigen actieplan, doelstellingen en gedragsregels opstellen. Duurzaamheid is niet langer een project of activiteit, maar raakt verankerd in ieders denken en doen en geeft de samenhang aan duurzame acties die je toch al doet. Of altijd al eens in jouw school wilde doen.... Met Eco-Schools als handvat kun je met jouw school een grote stap zetten naar een gezonde en duurzame leef-, leer- en werkomgeving.

De GGD, de GAD en energiecoöperatie Hilverzon zijn ook betrokken én scholen kunnen via de gemeente een energiescan aanvragen voor het schoolgebouw. Zo ontstaat een netwerk van ondersteuning waar je als school van kunt profiteren.

Kom je ook? Dan graag even aanmelden via: info@omgevingseducatie.nl

Nog vragen of meer informatie nodig? Neem contact op met Maya Heinsbroek, tel. 06-10316733 / m.heinsbroek@omgevingseducatie.nl.

Nieuwsoverzicht