Menu
Bezoek de boerderij!

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Bezoek de boerderij!

05-06-2019
Bezoek de boerderij!

Ook voor aankomend schooljaar 2019-2020 is er weer de mogelijkheid om met de klas een bezoek aan een boerderij te brengen. Voor kinderen is een bezoek aan een boerderij, door het contact met de dieren, de geuren, geluiden en het uitzicht altijd weer een onvergetelijke ervaring.

De gecertificeerde boerderijen van ‘Boerderijeducatie Gooi & Vechtstreek’ bieden educatieve programma’s van 2 of 4 uur op een échte boerderij bij u in de buurt, waar kinderen zelf de handen uit de mouwen mogen steken. Tijdens een bezoek aan de boerderij komen ook onderwerpen als rekenen, aardrijkskunde en biologie aan bod. Speciale wensen zijn altijd mogelijk, bijvoorbeeld aandacht voor thema energie, voortplanting, sociaal gedrag in de groep (ook bij koeien een aandachtspunt voor de boer!) of weidevogels.

Voor de groepen 1-2 voor scholen in Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum, Huizen en Weesp geldt een tarief van € 75,- per groep. Groepen 3-8 betalen € 50,- per groep. Deze tarieven gelden alleen als u zich aanmeldt via de NME-wijzer Gooi en Vechtstreek. Aanmelden kan direct via deze link. De aanmelding gaat vervolgens naar de boerderij van uw keuze en de boer(in) spreekt met u verder alles af. (Alleen de afspraak maken met de boerderij is geen geldige aanmelding!) Voor een indruk en ligging van de bedrijven, de inhoud van een boerderijbezoek en lesmateriaal om te downloaden: kijk op www.boerderij-educatie.nl.

Nieuwsoverzicht