Menu
Afvalcoach in de klas

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Afvalcoach in de klas

07-11-2018
Afvalcoach in de klas

“We willen een afvalshow organiseren, afvalbakken voor alle soorten afval in elke klas en een broodtrommel voor alle leerlingen”. Wat een goede ideeën presenteerden leerlingen van groep 5 en 6 van OBS De Dubbeldekker aan de afvalcoach! Na wat tips van de afvalcoach werken de kinderen alle ideeën nu verder uit. 

Twee weken eerder heeft de afvalcoach de kinderen alles verteld over afval en afvalscheiding. Vervolgens hebben de kinderen op school in groepjes een afvalscan uitgevoerd. Welk afval is er op school, waar gaat het naar toe? . Ook hebben ze gekeken naar de inhoud van de afvalbakken en is er geteld hoeveel kinderen  een broodtrommel mee naar school hebben. De uitkomsten van de scan hebben de kinderen samen beoordeeld en daarna zijn de ideeën en verbetervoorstellen bedacht. 

‘De Afvalcoach in de klas’ is ontwikkeld door de GAD en Omgevingseducatie om basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 bewuster om te laten gaan met afval in hun omgeving. De kinderen kijken welk afval er op hun school ontstaat en hoe de school daarmee omgaat. Ze bedenken hoe de school het afval kan verminderen en welke grondstoffen ze kunnen scheiden. 

Dit proefproject komt in januari / voorjaar 2019 beschikbaar. Heb je interesse om dit project met je klas te doen? Stuur dan alvast een mail naar info@omgevingseducatie.nl, dan houden we je op de hoogte.

Nieuwsoverzicht