Menu
NME-projecten voorjaar 2019 - Meld je nu aan!

"Mijnheer, weet u wanneer de bramen gaar zijn?"

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

NME-projecten voorjaar 2019 - Meld je nu aan!

07-02-2019
NME-projecten voorjaar 2019 - Meld je nu aan!

Op zoek naar Natuur, milieu- en erfgoedprojecten, met de klas naar buiten? Hieronder hebben we een aantal projecten uitgelicht. Kijk in de NME-wijzer voor het volledige aanbod.

TIP voor de NME-coördinator op school: gebruik het verzamelformulier (onderaan dit bericht) om bij het team de interesse voor de activiteiten te peilen. Na goedkeuring door directie kunnen de groepen vervolgens gemakkelijk in een keer aangemeld worden op www.nmegooivechtstreek.nl.

Moestuinlesbox (groep 3-4-5) Aan de slag in de schoolmoestuin? Bestel de moestuinlesbox, met handleiding en materialen voor 17 aansluitende korte lessen in de klas.

Zadenpakket (groep 1-8) Deze maand is het mogelijk om een gratis zadenpakket aan te vragen voor het kweken van groenten in de school­moestuin. Geïnteresseerd? Laat dit dan uiterlijk 14 februari weten via info@omgevingseducatie.nl.

De Afvalcoach in de klas (groep 5-6) Welk afval ontstaat er op school en hoe gaat de school daarmee om. De  kinderen onderzoeken dit en bedenken acties voor het verminderen van afval en het scheiden daarvan. De Afvalcoach van de GAD helpt hen hierbij.

Boerderij-educatie (groep 1-8) Een boerderij bezoeken dit voorjaar? Er is nog plek op een aantal boerderijen in de regio. Meld je klas snel aan!

Onderzoeksochtend Duurzame School (groep 7-8) Gastles en onderzoek door bovenbouwleerlingen die de school checken op 10 thema’s van duurzaamheid. Ze presenteren aan elkaar en bedenken acties voor verbetering. 

NME-Inventarisatieformulier - Hilversum

NME-Inventarisatieformulier - Huizen

NME-Inventarisatieformulier - Gooise Meren

NME-Inventarisatieformulier - Wijde meren - Blaricum - Laren - Weesp

Nieuwsoverzicht