Menu
Allemaal afval

Direct activiteiten zoeken


Voor welk niveau bent u op zoek naar activiteiten of lesmateriaal?

Toon alles
Landelijk aanbod zoeken?

Allemaal afval

06-02-2020
Allemaal afval

Alle kinderen van De Meester Kremerschool uit Nederhorst den Berg kregen in januari les over afval. Groep 1 en 2 ging samen met Wieke Worm buiten op zoek naar haar vriendjes. De kinderen in groep 3 en 4 maakten een mini-compostbak en leerden alles over compostwormen. In Groep 5 en 6 kwam de afvalcoach op bezoek. In groep 7 ging het over plastic soup en in groep 8 vonden kinderen samen met een uitvinder dé oplossing voor de toekomst op het gebied van afvalvermindering.  

Directeur Sonja Goote over deze lessen:

"Het afvalproject starten voor alle groepen geeft een saamhorigheidsgevoel. Iedereen gelijk informeren maakt dat we samen op weg kunnen naar het afval scheiden. We willen graag samen met de kinderen werken aan afvalscheiding. We scheiden nu al groente/fruit, papier en rest. Daarnaast zien onze leerlingen dat zij thuis ook plastic scheiden, dus waarom niet ook op school?
Wij hoorden dat de GAD ook voor school een mogelijkheid wil bieden om afval makkelijker te scheiden. Zij geven informatie aan groep 5-6. Voor ons gelijk de optie om ook voor de andere groepen aandacht te besteden aan afvalscheiding. Zo is het afvalproject ontstaan.
 Alle kinderen zijn enthousiast. De "speurneuzen" lopen nu al over het schoolplein op zoek naar afval! En in groep 5-6 staan nu verschillende doosjes voor het scheiden van het afval in de klas. Papier is al apart en groente/fruit gaat op de composthoop in de tuin!”

Deze lessen werden mede mogelijk gemaakt door de GAD en de gemeente Wijdemeren. Wil je ook schoolbreed met afval aan de slag? Kijk in de NME-wijzer of mail naar info@omgevingseducatie.nl.

Nieuwsoverzicht